Tilbage






Kød giver syre i blodet. Syren ætser årerne indvendigt, så der flyder flager rundt i blodet. Det giver blodpropper. Syren ætser også organer, muskler og sener.
Kød er årsagen til de fleste dødsfald. Syren giver gigt. De fleste over 60 år skal have kunstige hofter og/eller knæ, fordi leddene er ætset delvis væk. I ansigtet ætses de små muskler og sener, så musklerne bliver ligesom brusk. Europæerne tror, at det er normalt, når man bliver ældre. Men i primitive kulturer, hvor man ikke spiser kød, ligner en 70-årigs ansigt en europæer på 25 år. Syren i blodet føles lidt lige som narkotikum. Det giver en behagelig afslapning. Hvis man er vant til at spse kød - og holder op, vil man få abstinenser (ubehag) i flere uger, inden man kan slappe af.

Men hvorfor spise kød?
Den såkaldte ”lille istid” startede så småt i 1300-tallet. Sommertemperaturen faldt. Man kunne ikke producere så mange grønsager som tidligere. I 1400-tallet indførte kirken en faste måned i februar. Senere blev det til 2 måneder. I Danmark var man allerede begyndt at fange fisk i store mængder. Overalt begyndte man at ofre et lam om foråret, inden man skulle i gang med forårsarbejdet. Men i 1600-tallet døde halvdelen af europæerne af sult. Og så startede en egentlig kød-produktion. I slutningen af 1800-tallet steg temperaturen noget, og der kom en vegetar bevægelse. Efter 1920 er temperaturen kommet så højt op, at der kan produceres rigeligt med planteføde, og så kom der en veganer bevægelse.

Det "moderne" landbrug i dag producerer fødevarer, der indeholder så få grundstoffer, at maven bliver mæt, men kroppen bliver det aldrig. Man spiser hele tiden mere og mere – og bliver federe og federe. Især kød giver fedme. Fødevarerne burde indeholde olier, men det gør de ikke. De burde også indeholde sukkerstoffer, men det gør de heller ikke. Maden er bare fyldstof, der gør os sløve.

Skift til planteføde
Hvis vi skal standse med kød-spisning, skal vi begynde at producere planteføde - fuld af alle grundstoffer, fuld af olier, fuld af naturlige sukkerstoffer. Sådan var maden oprindelig. Sådan kan den blive igen. Så bliver vi dejlig mætte. Ikke fede, men sunde. Fulde af energi, aldrig syge.

Den planteføde, som vi kan købe i dag, er så tam, at den kun kan glide ned, hvis man tilfører smagsstoffer. Og de "friske" grønsager er så tørre, at det føles som at spise pap. Der er behov for at lave planteføde, der smager godt, mætter dejligt og gør os sunde og raske. Det vil vi gøre på Grokraft.