TilbageX-blog - Forandring

Du opretter en x-blog. Du giver bloggen en kode. Og du sender koden til alle dem, der skal være med til at kunne skrive og læse i denne blog.

Du er samtidig administrator - og kan slette indlæg mm. Og du kan også slette hele bloggen.

Det kan for eksempel være, at I er en bestyrelse - eller en madgruppe - eller en forberedelsesgruppe - en planlægningsgruppe osv.

Hvis der er en sabotør, kan du skifte kode - og give den nye kode til dem, der fortsat skal bruge bloggen.

Brug x-blog flittigt
Du kan have en x-blog med din kæreste. Det er kun jer to, der kan læse og skrive i bloggen. Og for hver indlæg er der dato og klokkeslet.

I er måske en gruppe på 4, der er ved at forberede et arrangement, der skal starte om 3 timer. Og time for time udvikler det sig. "Hvad skal vi gøre, hvis kaffemaskinen stadig ikke virker?". Så har den ene af jer et forslag. Og en anden har et andet forslag. Så tager en af jer og spørger sin tante, om han må låne hendes kaffemaskine osv. Det er vigtigt, at er er overblik over processen. Det indlæg, der står øverste, er det sidst skrevne indlæg - men der er og dato og klokkeslet.

I er en studiegruppe, der læser nogle dokumenter fra EU. "Hvad forstår I ved ordet konstitution på side 8?" - skriver en af jer.

I er en lokalgruppe, men nu skal I have et møde om et bestemt emne. I stedet for at bruge jeres lokal-blok, hvor alle læser med, opretter du en x-blok - og giver koden til 5 af deltagerne. Så I har så en kommunikation inden mødet. Efter mødet sletter du bloggen.

En x-blog kan altså fungerre som en ekstra blog i kombination med en event-blog eller lokal-blog. Noget af kommunikationen foregår på event-bloggen eller lokal-bloggen. Og noget foregår så på x-bloggen.

Man kan også have sådan en x-blok "kørende" konstant sammen med nogle venner - og så sletter man bare de forældede indlæg. Man kan altid slette sine egne indlæg. Og ham eller hende, der har oprettet x-bloggen, kan både slette indlæg og slette hele x-bloggen.

Rød blink på forsiden betyder, at der er kommet nyt indlæg, siden du besøgte siden sidst.


Familie-blog
Du opretter en blog, som kun bruges af dem, du bor sammen med. Hvad skal I skrive her:

- Min mobil-telefon virker ikke. Jeg sidder til et møde og kommer først hjem meget sent. Vi ses!

- Hej Ulla, når du køber ind - vil du så ikke også købe nogle små AAA-batterier. Jeg skal bruge 3, men man køber vist 4.

- Jeg har tænkt meget over, hvor vi skal hen på ferien. Skal vi ikke tage os tid til at snakke grundigt om det?

- Husk der er forældermøde på torsdag.

- Jeg HAR købt dadler.

- Jeg har vist glemt min kalender der-hjemme. Ligger den dér et sted?

- Jeg HAR købt AAA-batterier.

- Der er en udsendelse i fjernsynet kl. 20. Den handler om integration. Den vil jeg godt se.

- Hold da kæft, hvor er det deprimerende at høre ham justits-ministeren.