Tilbage


Kort sigt

Inden for ganske få år har vi ødelagt naturen så meget, at vi vil få nye infektions-
sygdomme, der rammer mennesker, men hvor penicillin ikke kan bekæmpe disse sygdomme.



Dansk landbrug fungerer nu på den måde, at der er én mand og en masse tunge og dyre maskiner, der kører hen over jorden og trykker den, så alt liv længere nede end 10 centimeter er dødt. Derfor er man nødt til at gøde, vande og sprøjte med gift, fordi naturens egne reguleringer er sat ud af spillet.

Folk bliver mere og mere syge. Men det klarer man med mere medicin og flere hospitaler. Men man burde i stedet foretage en total omlægning af landbruget til det naturlige. Så behøver man ikke gøde, vande eller bruge gift. Man skal holde op med at bruge maskiner, der trykker jorden og kvæler alt liv nede i jorden. Så bliver arbejdet lettere og billigere - og vi bliver sundere og får mere energi.

For 10 år siden var det 30 % af befolkningen, der fik livstruende sygdomme (på grund af mad, der kun indeholder en tredjedel af de grundstoffer, som vi har brug for). Nu er det omkring 40 % af os, der får disse sygdomme. Og inden år 2030 er det sandsynligvis 50 % af os. Før eller siden vil det medføre, at folk begynder at tænke. Og før eller siden vil det medføre en omlægning af landbruget - fra noget natur-fjendtligt til noget naturligt, hvor der er masser af mikro-liv nede i jorden.

Den vanskeligste omlægning af landbruget er omstillingen fra én mand til 5-10. Og det handler ikke om, at landmanden skal have ansatte - for det har han ikke råd til. Man skal bare være 5-10 personer, der ejer, bor og arbejder sammen.

Med den nuværende bevidsthed vil det medføre opslidende diskusssioner, skænderier, magtkampe og skilsmisser i det uendelige. Vi skal derfor lære at få en oprindelig og naturlig bevidsthed. Så kan vi fungere socialt og kollektivt. Og så bliver vi glade for at bo og arbejde sammen.

I 1300-tallet begyndte sommer-temperaturen at falde. I 1400-tallet begyndte europæerne at spise kød. 1600-tallet døde halvdelen af europæerne af sult. I slutningen af 1800-tallet steg temperaturen igen - og vi fik en vegetar-bevægelse. Efter 1920 er temperaturen kommet op på niveauet i 1300-tallet - og vi fik en veganer-bevægelse (kun spise planteføde).

Nu producerer dansk landbrug kød til 50 millioner menneskers årsforbrug. På 80 % af al landbrugsjord dyrkes der foder til dyrene. Landmændene vil ikke nedlægge deres livsværk. Men før eller siden bliver de nødt til det. Ellers kommer der meget mere storm - og verdenshavene vil stige med mere end 9 meter. Landmænd håber på en teknisk løsning, hvor industrien kan indfange drivhusgasserne, så de kan fortsætte, som de er vant til. Men det er ikke i folkets interesse.

Kød giver syre i blodet. Årerne ætses indvendigt, så der flyder flager rundt i blodet. Halvdelen af alle dødsfald i Danmark skyldes kød-spisning. Syren ætser muskler, sener, organer og knogler. Folk får gigt og en lang række sygdomme. De fleste over 60 år skal have kunstige hofter og/eller knæ.

Dyrenes afføring og tis - samt gødningen til at avle foder - gør, at åer, fjorde og det nære hav dør.

Hvis kødproduktion omlægges til planteproduktion, kan dansk landbrug producere plantemad til 200 millioner menneskers årsforbrug. Men folk rundt om i verden vil sikkert hellere producere lokalt.

Ideelt skal dansk landbrug kun producere mad til 6 millioner mennesker.

Så bliver der en masse jord til overs - hvad skal den bruges til? Til jern-marker (solfangere) og vindmøller, så vi kan producere endnu mere energi, end vi gør i dag. Men hvis vi overgår til organisk byggeri, er der brug for MINDRE energi, end vi bruger i dag. Og hvis vi laver biogas af organisk affald, har vi drivmiddel til køretøjerne.

Men så er det vel muligt, at der bliver plads til at lave Grokraft Natur-højskole - og den skal meget gerne starte op i løbet af de næste par år.