TilbageTommy Falkeøje fortæller.


Til enhver tid er det sådan, at det er dem i den arbejdsdygtige alder, der reelt forsørger de gamle. Men i slutningen af 1960'erne var der nogle smarte forretningsfolk, der fandt på individuel pensionsopsparing. Den enkelte arbejder skulle hver måned indbetale et beløb. Og med renters rente ville det blive til, at man var millionær, når man blev gammel. Nationaløkonomerne grinte, fordi de vidste godt, at det til enhver tid er de unge, der forsørger de gamle.

Men lad os sammenligne 1960'erne med nu. Dengang havde de unge det økonomisk relativt godt. Og de gamle havde det kun nogenlunde. I dag har de unge det økonomisk meget dårligt, og de gamle har det økonomisk fantastisk godt. Købekraften af en arbejders løn er ikke steget i de sidste 40-50 år.

Hvad er altså den reelle forskel på 60'erne og nu. Dengang var de unge forholdsvis rige og de gamle forholdsvis fattige. I dag er de unge forholdsvis fattige og de gamle forholdsvis rige. Og nationaløkonomerne har stadig ret. Til enhver tid er det de unge, der forsørger de gamle.

Pensionsopsparingerne er undervejs blevet brugt til stadig større udplyndring af ulandene, så der hele tiden overføres mere og mere fra dem til os. Ganske vist er der en overklasse i ulandene, som er blevet rigere. Men den fattigste tredjedel er i de seneste 30 år blevet fattigere for hvert år.

Nå, men hvad skal du så gøre? Hvad skal du bruge din pensionsopsparing til? Skal pengene gå til dine børn og børnebørn - og dermed fastholde de nuværende økonomiske tilstande i samfundet. Eller skal de gå til en folkelig bevægelse, der ændrer forholdende i vores eget samfund og i ulandene.

Vi har et forslag. Vi er inspireret af højskolebevægelsen i slutningen af 1800-tallet. Her mødtes folk igen og igen - til møder, seminarer, kurser og alt andet. Det var lokale mødesteder, og det var gratis eller meget billigt. Og det ændrede hele samfundet stille og roligt. Vi vil gøre noget lignende.

Vi vil starte nogle natur-kultur-mødesteder. De skal være som oaser i ørkenen. De skal være den livskraft, der kan forvandle vores samfund.

Folk i den arbejdsdygtige alder har travlt med bare at få det økonomiske til at løbe rundt. De unge har ikke råd til noget. De gamle har millioner på opsparings-kontoen.

Vores forening Folk og Natur, som vil lave disse natur-kultur-mødesteder - kalder GROKRAFT - er nu gået igang med at samle penge ind, så vi kan starte første projekt.

Støt Grokraft med penge
CVR nummer for vores forening Folk og Natur er 37 07 48 61.

Vores bank er Merkur Bank - og vores konto er reg.nr 8401 konto 1044124.
Alle er velkomne til at indsætte penge på vores konto.

På din netbank kan du oprette en månedlig overførsel til Folk og Natur.
Du kan også indbetale til vores konto på MobilePay 64287.

Sådan laves et testamente

Vores projekt er non-profit, og ingen får løn. Send en email til tommy@falconeye.dk eller ring tlf: 27 21 04 67. Så kan du snakke med Tommy om dine muligheder.Første sted sparer penge op til at købe næste græsmark til et nyt sted,
og de steder sparer op til at starte tredje og fjerde sted osv.

Måske kommer du i weekenderne - eller på en uges ophold - eller et uge-kursus eller et måneds-kursus. Måske kommer du på et halvårs-kursus eller et helårs-kursus eller et 3 års-kursus. Måske kommer du bare og ser, hvad der sker. Eller du kommer og bliver på et før-døds-ophold. Måske laver du en blomster-have eller laver æblemost eller er medhjælper i caféen. Måske er du psykisk sammenbrudt og bare vil sidde under et træ en måneds tid. Måske får du en god idé - og udfører den. Måske læser du godnat-historie for de små børn. Måske er du med til at lave video-film, om hvordan man laver super-sunde fødevarer. Måske bliver du forelsket og får en kæreste - eller to. Måske ....