Tilbage




Effektivt landbrug, der kvæler alt liv nede i jorden


Spildevand dræber alt over jorden


Jorden er total død


Red kroppen - bliv aldrig syg - men altid super sund

Tommy Falkeøje


 

Spiser man kød, kommer der syre i blodet. Syren ætser årerne indvendigt, så der flyder flager rundt i blodet. Det giver blodpropper. Syren ætser også organer, muskler og sener. Og kød er årsagen til de fleste dødsfald. Syren giver gigt. De fleste over 60 år skal have kunstige hofter og/eller knæ, fordi leddene er ætset delvis væk. I ansigtet ætses de små muskler og sener, så musklerne bliver ligesom brusk. Europæerne tror, at det er normalt, når man bliver ældre. Men i primitive kulturer, hvor man ikke spiser kød, ligner en 70-årigs ansigt en europæer på 25 år. Syren i blodet føles lidt lige som narkotikum. Det giver en behagelig afslapning. Hvis man er vant til at spse kød - og holder op, vil man få abstinenser (ubehag) i flere uger, inden man kan slappe af.


Den lille istid. Vores mave-tarm-system er beregnet til planteføde - og oprindelig spiste mennesker ikke kød. Der er historier om, at en gruppe vandrede i ørkenen, og at de blev nødt til at slagte et får. Og konger og kejsere gik ofte på jagt og spiste kød. Men ellers var historien sådan: I 1300-tallet begyndte sommertemperaturen at falde. I 1400-tallet indførte kirken en fastemåned i februar, fordi der ikke var så mange grønsager tilbage. Her i Norden var man allerede begyndt at fange fisk i Østersøen. Om foråret gik man rundt for at samle æg. Og da man skulle begynde forårsarbejdet i marken, var man så afkræftet, at man slagtede et lam. Altså ét dyr i løbet af hele året. Men temperaturen blev ved med at falde. Og i 1600-tallet døde halvdelen af europæerne af sult. Man beyndte så med en kødproduktion. Man fandt også ud af at lave en jordkælder, hvor man kunne opbevare kartofler om vinteren. Så man spise kød og kartofler. Der kom flere og flere sygdomme - sådan som vi stadig kender det i dag.


I dag. I slutningen af 1800-tallet begyndte temperaturen at stige, og efter 1920 er temperaturen kommet så højt op, at vi kan producere rigeligt med planteføde. Men samtidig begyndte man at skifte fra hest til traktor. Og en traktor - og andre landsbrugsmaskiner - trykker jorden, så der kun er liv i de øverste 10 centimeter. Derfor bliver man nødt til at vande og gøde. En plante kan vokse og sætte frø, hvis den har flere end 22 grundstoffer, så det nøjes man med at tilføre. Når vi spiser sådanne planter, får vi måske 25 grundstoffer i os. Og så kan vi også vokse - og formere os (selvom, det bliver vanskeligere og vanskeligere). Til gengæld får vi flere og flere sygdomme. Nu er det en tredjedel af os, der får livstruende sygdomme. Forskerne mener, at omkring år 2025, bliver det 45 % af os, der får sådanne sygdomme - og i 2030 bliver det halvdelen af os. Til gengæld har vi en meget stor og voksende medicin-industri. Uden den var halvdelen af os døde. Den gode nyhed er, at man kan genopbygge en naturlig jord. Og så får planter og vi alle grundstoffer i os - og dermed ingen sygdom. Nogle af os i Grokraft gjorde i i 1970'erne - og nu vil vi gøre det igen.


De grønsager og det korn, som man kan købe i dag, giver ingen energi og indeholder under halvdelen af de grundstoffer, som kroppen har brug for. Så lad os skifte til livgivende jordbrug - og producere lækre fødevarer, der giver god energi og holder os super sunde.

Vi skal have nogle små haver, hvor vi arbejder med håndredskaber. Her kan for eksempel være solsikker. Og vi skal have marker på op til 100x50 meter, hvor vi arbejder med hest og hesteredskaber. Vi har drivbænke og små drivhuse til forårs-grønt. Tidligt på sommeren er der nogle hindbær. Så kommer jordbær - og nogle af dem laver vi til syltetøj. Så er der buske med ribs, solbær, blåbær, stikkelsbær. Alle frugttræerne er spredt ud over hele arealet (de står ikke samlet i rækker). Der er kirsebær, blommer, pærer, æbler (tidlige og sene sorter). Noget af det bliver til syltetøj - noget skal i jordkælder, så der også er frugt om vinteren. Vi har en saftpresser og lave ofte saft.

Grønsagerne opbevares ved 8 grader. Så holder de sig "friske" helt frem til næste sommer. Midt på vinteren forsøger vi en kultur-udveksling. Et lille skib sejler til Afrika med nogle af vore gulerødder - og kommer tilbage med appelsiner og bananer. Vi dyrker alle slags urter til te og medicin - og har et urte-apotek til at klare alle fysiske små-problemer.

Vi laver årstid-produktion - men også årstid-mad. Så op til 10 gange om året er der årstids-fest med særlig lækker mad.

Nogle gange er det effektivt og mest for voksne. Men vi sørger også for, at der bliver mange "arbejds-dage" for børn, så de opdager, hvor sjovt og rart det er (når man gør det på naturens præmissser).

I de sidste mange år er befolkningen blevet mere og mere syg. Og der forbruges mere og mere medicin.

Vi vil vende udviklingen. Når man spiser livgivende mad, bliver man aldrig syg.


Erfaring. I 1970-80'erne opdagede vi, at vore planter, vore dyr og vi aldrig blev syge. Og når vi havde gæster, der boede hos os mere end 3 dage, blev de raske - uanset hvilke sygdomme, de havde. Vi kalder derfor vores dyrkningsmetode for livgivende jordbrug. I de senere år er der kommet nogle nye dyrkningsmetoder, men de gør ikke som os. Det aller vigtigste - hvis man vil opnå naturligt liv uden sygdomme - er at samle sunde bakterier i den vilde natur - opformere dem - og fylde ens egen jord med millioner af sådanne bakterier.


Ligesom der er et nødvendigt samarbejde mellem blomster og bier, er det et nødvendigt samarbejde mellem de såkaldte husdyr og naturen. Uden dem vil der opstå af masse sygdomme i naturen.

Vi har høns, ænder, katte, hunde, kaniner, svin, geder, får, grise, køer og heste - kun nogle få af hver art - og de går helt frit. Man må ikke fodre dyrene. Hvis man medbringer egne dyr, skal de indlogeres på vores dyrehotel - de må altså ikke færdes på arealet.

Nogle dyrepassere hjælper børn og unge til at lege med dyrene. De små leger med de små dyr. Unge kan ride på vore New Forest heste, som er slanke smukke heste (halv pony - halv stor hest). Al jord er løs og fjedrende. Hvis man falder af hesten, føles det som at lande på en blød madras.

Vi sørger for, at der er kropslig aktivitet til børn, unge og voksne, så vore kroppe bliver sunde og stærke - smidige uden spændinger.

Vi sælger ikke vore fødevarer, men gengangere (medlemmer) kan tage mad med hjem.


Grokraft er konstant aktiv med 3 rednings-projekter:
Se de 2 andre:       Red bevidstheden         Red kloden