TilbageKan vi ændre virkeligheden?
En tredjedel af de unge græder sig i søvn hver aften. En fjerdedel af dem fantaserer om selvmord. En femtedel skader sig selv ved for eksempel at skære i sig med kniv eller barberblad. 35 % af de voksne har kræft. I år 2025 mener kræftlægerne, at 45 % af befolkningen får kræft. Og omkring år 2030 bliver det sandsynligvis op mod 50 %. Udbredningen af andre sygdomme som sukkersyge, allergi, astma m.fl. vokser i samme tempo.

I dag har en tredjedel af voksne angst og depressioner. Omkring år 2030 vil det sandsynligvis være halvdelen af os. Politikerne forsøger at løse problemerne ved at foreslå en masse små hjælpe-ordninger, hvor man ikke behøver lave noget om i selve systemet. Man tror, at man kan opretholde alt det grundlæggende - og at man bare skal reparere lidt hist og her.

Propagandaen og bevidstheds-industrien er nu så massiv, at de fleste af os bare følger med i de "demokratiske" processer, som handler om, at vi alle skal være ens - og at vi bare skal følge med på vores mobil-telefon. Men vi kan godt ændre virkeligheden. Det handler om dig og mig. Vi skal holde op med kun at kigge på vores smartphone.

Vi skal gøre noget sammen. Og det, som vi skal gøre, er stort set nøjagtig det samme, som man har gjort tidligere i alle sådanne samfunds-forandringer. Det går ud på at opbygge fællesskaber, hvor vi producerer og fordeler det, som vi har brug for - og dernæst i fællesskab gøre det, som vi kan lide.