Tilbage


Sund mad

Den mad, som man kan købe i dag, indeholder 25-35 grundstoffer. Hvis man køber biodynamisk, økologisk, permakultur eller regenerativ dyrket mad, får man måske 35-45 grundstoffer i sig. Vore kroppe har brug for over 50 af de vigtigste grundstoffer.

Maden, som man kan skaffe i dag, indeholder stivelse. Det kan kroppen ikke fordøje. Så skal kroppen først omdanne stivelsen til sukkerstof - og så kan man fordøje maden. Altså: først bruger man energi til omdannelsen - og så får man energien igen. Der er ingen mer-energi. Og derfor spiser vi en masse sukkerstoffer, som gør os fede.


I dag tilsætter man salt, peber og andre smags-stoffer, så maden smager godt. Når maden indeholder over 50 grundstoffer, behøver man ikke tilsætte noget. Så smager maden bare meget godt.

Den mad, som man kan skaffe i dag, gør os syge. For 10 år siden var det 25 % af os, der fik livstruende sygdomme. Nu er det 35-40 %. Og inden år 2030 bliver det 50 %.

En gulerod, der er dyrket naturligt (livgivende jordbrug), indeholder over 50 grundstoffer. Den indeholder ikke stivelse, men sukkerstoffer. Den "trækker vejret". Bruger ilt og afgiver kuldioxid. Den kan holde sig frisk helt frem til næste års høst.

De grønsager, som man kan skaffe i dag, har store alvorlige sygdomme. Derfor skal man skrælle dem - skære det dårlige væk osv.


I gennemsnit kommer en dansker nu en tur på sygehus hvert år.


De forarbejdede fødevarer, som man kan købe i dag, indeholder så mange unaturlige tilsætningsstoffer, at vore kroppe bliver fulde af forskellige gifte og kemikalier. Hvis vi var en gris, ville sundheds-myndighederne fraråde, at man spiste sådan noget kød. For det giver os sygdomme.

Hvis man kun spiser planteføde, får man cirka 5 % protein i sig. Og det er nok - HVIS planterne indeholder mindst 50 grundstoffer. Hvis man får færre grundstoffer i sig, har man brug for mere protein, fordi protein-molekylerne har evnen til at flytte stoffer rundt i kroppen, så de vigtigste stoffer kommer derher, hvor der er mest brug for dem.

Gladiatorerne i det gamle Rom spiste kun planteføde. Hvis de spiste kød eller andre proteiner, blev de sløve. Men dengang indeholdt planter jo også alle grundstoffer.

Det nuværende danske industriellle landbrug bør forbydes og nedlægges. Man sælger kød til 50 millioner mennesker rundt om i verden. Dansk landbrug forurener grundvandet, åer, søer, fjorde og havet. Tidligere bidrog kød-eksporten med et væsentligt beløb til Danmark. I dag er det ubetydelig lille - der købes en masse kunst-gødning og foder fra udlandet.



Vi bør følge andre lande og forbyde produktion af pels-dyr. Men vi bør også forbyde enhver form for import af foder og kunstgødning. Ved lov skal det også forbydes, at man har flere dyr, end man på egen jord kan producere foder til dem.


Fra at være det land, hvor befolkningen har flest livstruende sygdomme - kan vi let og simpelt - fra det ene år til det næste - skifte til at producere lækker mad, der gør os sunde og raske. Så sparer vi milliarder af kroner til medicin og sygehuse.


På al landbrugsjord skal det være forbudt at køre med noget, der vejer mere en 1000 kg, fordi det presser jorden og kvæler alt liv nede i jorden.

Vi skal erkende, at det landbrug, som vi startede med i 1920'erne, og som vi stadig praktiserer, er en døds-kultur, som skal stoppe hurtigst muligt.