TilbageTommy Falkeøje fortæller.

De unge i dag har det meget skidt. I skolen er der mere og mere mis-trivsel. Blandt de 10-14-årige er der en tredjedel, der græder sig i søvn, en fjerdedel, der fantaserer om selvmord, og en femtedel, der skader sig selv kropsligt. Der er ingen af de politiske partier, der taler de unges sag.

De fleste trøster sig med alkohol, tobak og stoffer. Og her er der en tredjedel, der får et varigt misbrug, så de senere har svært ved at fungere.

Til enhver tid er det de unge på arbejdsmarkedet, der via skatten forsørger de gamle. For 40-50 år siden var der balance, så både unge og gamle havde det godt. Men så fandt nogle smarte forretningsfolk på, at man skulle have pensionsopsparing. Hvis man indbetalte penge hver måned, kunne man få udbetalt en masse penge, når man gik på pension. Alle national-økonomerne grinte, for de ved godt, at det til enhver tid er de unge, der skal forsørge de gamle. Så i dag er situationen den, at gamle pensionister hver måned får udbetalt en relativ stor pension, mens de unge i dag har det økonomisk meget svært – og meget dårligere, end de unge havde det for 50 år siden. For sagen er den – som national-økonomerne ved – at hvis de gamle skal have masser af penge til at leve for, så får de unge mindre at leve for.

Vi - dig og mig og vore venner - har brug for et modtræk. Politikerne ønsker ingen forandringer for de unge. Tværtimod forringer man hele tiden de unges uddannelser og økonomi. Vi skal selvfølgelig arbejde for at ændre hele systemet. Men på kort sigt er der noget, som vi bør forholde os aktive til.

For 10 år siden var der 25 %, der fik kræft. Nu er det 35 %. I år 2025 bliver det 45 % - mener kræftlægerne. Og i 2030 er det sandsynligvis 50 %. Allergi, astma, sukkersyge og mange andre sygdomme følger med i samme tempo. Det skyldes ført og fremmest, at fødevarerne dyrkes på en måde, så vi kun får halvdelen af de grundstoffer, som vores krop har brug for. Maden indeholder også stivelse, som ikke giver energi. Den burde i stedet indeholde sukkerstoffer, som giver energi. De psykiske sygdomme følger også med i samme tempo, så flere og flere får angst og depressioner. Politikerne lægger en masse planer for de næste 10-20-30 år; men det hele bryder sammen inden år 2030.

Du og jeg og andre vil nu begynde at lave en oase i meningsløshedens ørken – og senere flere rundt om i landet. Vi vil producere masser af fødevarer, der er fulde af alle grundstoffer, og som giver god energi. Vi vil hjælpe hinanden med mad og bolig. Og vi vil danne fællesskaber, hvor vi slipper de 3 spaltninger i vores bevidsthed, som vi - her i Vesten - udsætter os selv for, fordi vi er nødt til at fortrænge en masse følelser. I takt med at alt i samfundet udvikler sig ad Helvede til, vil vi opbygge et godt liv for hinanden.


Fra konfirmation til JEG-fest
Oprindelig handlede konfirmation om, at den unge skulle bekræfte, at han/hun var døbt - og derfor tilhørte Jesus som sin herre. Jesus ville så tilgive, hver gang man gjorde noget forkert - og vejlede, så man hele tiden blev voksede åndeligt. Hvis man ikke var døbt, var man bare som et dyr - og der var ingen hjælp at hende fra Jesus. (I dag ved vi fra den kritiske forskning, at Jesus selv blev døbt, men at han siden tog afstand fra sådan et hedensk ritual). I dag er konfimationen mere en fest, hvor man snakker om, at den unge træder ind i de voksnes rækker.

I mange indianerstammer havde man en tilsvarende ceremoni. Når den unge var kommet op i den alder, hvor han/hun var parat til det, dansede vedkommende en dans, så alle kunne se, at han/hun ikke længere kun var ung, men også var begyndt at føle ansvar for fællesskabet og jorden. Og alle andre i stammen skulle herefter ikke snakke med den unge om ungdomsproblemer, men om hvad han/hun trænkte og ville for at påvirke stammen.

Når psykologer i dag kigger på børns udvikling, ser de, at der sker nogle "hop" i barnets udvikling. Psykologerne mener, at det er en naturlig udvikling af bevidstheden. Oftest drejer det sig dog om en social undertrykkelse, hvor barnet spalter sin bevidsthed og fortrænger noget af den.

Men når et ungt menneske kommer op i den alder, hvor han/hun ikke længere kun vil være ung, men også voksen, er der tale om et "hop" i bevidstheden. Og derfor er det godt, hvis man holder en JEG-fest, hvor den unge over alle andre viser, at der er sket sådan en forvandling af vedkommende. Og når andre siden hen snakker med vedkommende, skal man ikke tale om det, der er sket, men om hvad den unge vil fremover.


Hvis du er vant til at læse bøger – og sætte dig ind i psykologiske og sociologiske teorier –
kan du på www.forlaget-lynet.dk købe bøgerne:

Paradisets Port – Psykisk forvandling
Himlen på Jorden – Revolutionær bevidsthed


De kan også downloades gratis som pdf-filer her på hjemmesiden: Bøger


Måske er du med på bygge-kurser. Vi laver en højskole som en lille landsby.


Måske er du aktiv i jordbruget. Vi laver korn, grønsager, frugt, nødder mm.


Vi kan godt smile til og flirte med hinanden, men vi begynder ikke at gramse og kæle med hinanden - med mindre vi først gensidig fortæller hinanden, at det vil vi gerne. Vi har ingen "regler" herom - men hvis vi ser, at nogen gramser eller berører andre på en upassende måde, griber vi straks ind - og blander os. Vi giver kun knus, når det er selvfølgeligt mellem venner. Ingen skal føle sig kropsligt usikker. Hvis man gerne vil kysse eller have sex med nogen, siger man det til vedkommende - og hvis han eller hun også gerne vil, kan man så gøre det.