ALT (tekster, billeder, video, sange) må og skal gerne kopieres og overføres til alle andre sociale medier.     Læs
INGEN COPY RIGHT

              
     Nature-Culture

De fleste kommunikations-sider på internettet handler om, at nogen skal tjene så mange penge som muligt. Og de faktiske muligheder for reel kommunikation er næsten fraværende. Så stort set alle progressive grupper er skiftet over til nogle non-profit sider, der muliggør egentlig kommunikation, men som er så primitive, at de på INGEN måder udnytter de muligheder, som kan opnås med en smart programmering.

Vi har derfor skabt denne hjemme- side (Grokraft), hvor vi har tænkt: Hvad vil være det aller bedste, som man kan opnå ved program- mering - hvis ambitionen er, at skal forbedre og ændre vores liv og samfund i en progressiv retning.

Og det er altså blevet til 6 kommunikations-sider, som supplerer og komplementerer hinanden.

Det er blevet på mode, at man skal bruge sin mobil-telefon konstant - og være i konstant kommunikation med andres hjerner. Det giver en én-dimentional bevidsthed med mange små kommunikations-prutter, som reelt forhindrer en egentlig kommunikation.

Mange af os medbringer ingen mobil-telefon, når vi er "ude". Så har vi "fri". Ingen kan nå os og forstyrre os. Og vores underbevidsthed bliver så aktiveret. Den dukker op med tanker og idéer. Og det er som oftest her, at vi får de indsigter, som vi har brug for.

Den gode brug af mobil-telefonen er at give korte beskeder. Man KAN godt bruge Grokraft hjemmesiden med en mobil-telefon. Men de af os, der gerne vil ændre og forbedre liv og samfund, skal anvende en computer.


       
    Støt os     English

   


 

    Hvad er det her?

 

Vi ses !


Velkommen til Grokraft
Vi skal skaffe os et natur-kultur mødested

Planen er, at vi skal købe en græsmark på minimum 15 hektar. Der skal være 100 % biodiversitet og offentlig adgang, så folk kan opleve en rigtig levende natur. Der skal være markstykker med grønsager, korn og frugt - men også med piletræer, langstrået rug og industri-hamp, der skal bruges til byggeri. Vi vil bygge en mini-landsby på byggekurser i løbet af 10 år. Vi er inspireret af højskole-bevægelsen, som den var i slutningen af 1800-tallet. Vi skal mødes og lære, hvordan vi kan leve i harmoni med naturen - samt skabe et mere menneskevenligt samfund.

Jorden skal løsnes, så der går rødder ned til grundvandet - og planterne altid vandes fra neden af. Jorden skal være fuld af gode bakterier. De udskiller en syre, der opløser ler og sand og danner en næringsvæske med alle grundstoffer - på nær ilt, kvælstof og kulstof, som planterne får fra luften. Vi skal derfor aldrig vande eller gøde. Planterne bliver derfor fulde ag sukkerstoffer og olier - og gør os raske og sunde. Nogle af os har prøvet det før - vi kan gøre det igen.

Piletræer skal bruges til tag-konstruktion. Langstrået rug skal bruges til stråtag. Hamp skal blandes med kalk og vand - og blive til bio-beton, der skal bruges til mure. På byggekurser bygger vi 1-2 huse om året, indtil vi har en lille landsby med undervisningslokaler, spisesal, møderum, sovesale, værelser, stald, lade, lager mm.

Klimaet ændrer sig. Om sommeren skifter det mellem alt for varmt til styrtende regnvejr og storm. Og om vinteren bliver det måske bidende koldt. Vore huse skal derfor have isolerende mure, der er brede, så det er dejlig behageligt at være indendørs både om sommeren og vinteren. Og rundt på arealet skal der være overdækkede bænke og borde, så man kan sidde i tørvejr - og der skal være buske omkring til at skabe læ for vinden.

Her er nogle fotos, som viser, hvordan vi forestiller os, at det bliver. Dyrene går frit. Og der er alle slags buske og træer. Marker og haver er indhegnet, så dyrene ikke spiser vores mad.

Nede i jorden vandrer biller rundt i gange - og sørger for, at kvælstof kommer ned til plantenes rødder, og ilt kommer ned til mikro-organismerne. Oppe i toppen af jorden bor insekt familier. Der er padder og fugle i massevis. Rundt om vore huse er der hvepse, der holder myg, flåter og andre stikkende insekter væk.

 

Hvepse er vore venner. De æder larver og holder andre insekter væk. De kan godt lide at slikke os. Hvis man vil vifte en hveps væk, skal man gøre det langsomt - så forstår den det. Ellers bliver den bange og stikker.

 

En hveps kan stikke på 3 måder. 1) Et lille stik betyder: "Du generer mig". Det gør en anelse ondt, men smerter forsvinder efter få øjeblikke. 2) Et lidt større stik betyder: "Nu er jeg sur på dig". Det gør mere ondt - og smerten holder sig et tykke tid. 3) Et kraftigt stik betyder: "Jeg forsvarer mig, så du ikke slår mig ihjel". Det gør meget ondt - og smerten holder sig i lang tid.

Alle bidrager økonomisk til at opstarte første natur-kultur-mødested. Det skal være et fristed, hvor alt i princippet er gratis. Men der skal også være arrangementer, der giver penge til at starte nummer 2 sted osv. Hvert sted er ligesom højskolerne et selvstændigt, selvejet uafhængigt projekt - med vision om, at vi skal genforene os med naturen.Vi skal redde os selv, hinanden, naturen og kloden
Her er 100 % biodiversitet og oprindelig natur
Her er offentlig adgang - og her er undervisning.
Vi producerer masser af alle slags fødevarer, der indeholder alle grundstoffer og giver sundhed.
Nogle før os gjorde det i 1920'erne og 1940'erne. Nogle af os gjorde det i 1970'erne. Vi vil gøre det igen.

- ingen racisme -